Dit vind ik ervan! Ik toon

Waar gaat het over?: 

Je leert te werken met de methodiek van Ik Toon voor het cliëntervaringsonderzoek Dit vind ik ervan!
De methodiek is gericht op het in contact komen met cliënten die niet verbaal kunnen communiceren om hun wensen en ondersteuningsvragen helder te maken
.

Voor wie?: 
Persoonlijk Begeleiders die werken met cliënten uit de ondersteuningslijn ZelfVerzorgd en Zelfbegrepen. Als Pb’er heb je DVIE en Mijn Plan gevolgd en ben je gemotiveerd om met Ik Toon te werken.
Wat ga je ontwikkelen?: 

* Je kent de essentie en basis van Ik toon. 
* Je bent je bewust van het belang om in de driehoek continu met elkaar in dialoog te zijn en af te stemmen.
* Je weet hoe je cliëntgericht kunt werken; aansluiten bij de behoefte van de cliënt door maatwerk te leveren.
* Je kunt verschillende methodieken en beeldmateriaal inzetten om de cliënt beter te leren kennen en begrijpen passend bij de individuele cliënt/driehoek. 

En hoe verder?: 

Je kan als team een begeleider ambassadeur vragen om later in het team te komen om gezamenlijk, op basis van concrete cliëntsituaties te kijken naar hoe het team hiermee omgaat.

Wat komt er aan bod?: 

De overstap van Dit vind ik ervan! naar Ik Toon. Wat is Ik Toon? Het werken met de registratieformulieren van Ik Toon. Het leren observeren vanuit VAKOG (representatiesystemen).
Werken met het maken van foto’s en filmpjes en deze analyseren en inzetten ter bevordering van de cliënt en de driehoek.

Hoe lang duurt het?: 
5 uur.
Met wie?: 
Met andere Pb’ers binnen Zuidwester. 1 trainer minimaal 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers. 2 trainers minimaal 9 deelnemers, maximaal 15 deelnemers.
Hoe duur?: 
Interne medewerkers: zie prijslijst. Deze leeractiviteit bieden wij niet extern aan.
Welke leerstijl?: 
Onderzoeken
Oefenen